Vooraf informatie inwinnen

Veel mensen worden vertederd bij het idee om een hond in huis te hebben. Helaas zitten de asiels boordevol met honden die uiteindelijk toch niet zo bij de eigenaar en/of het gezin paste. Niemand kan in de toekomst kijken, maar met voldoende kennis voor de aanschaf van een hond zul je zeker de mogelijkheid tot slagen vergroten.

Vergelijken van de verschillende karakters die bij verschillende rassen horen

Elke hond heeft zijn eigen karakter zodat je nooit helemaal kun t voorspellen hoe een hond zich zal gaan gedragen. Toch is het duidelijk dat bepaalde karakter eigenschappen van honden toegeschreven kunnen worden aan het ras waartoe de hond behoort. Daarom is het heel verstandig om daar op voorhand op te selecteren. Wanneer je bijvoorbeeld weet dat je niet in de gelegenheid bent om hele lange wandelingen te maken, kun je beter geen hond nemen die heel veel beweging nodig heeft. Een hond die tekort komt in zijn behoeften, zal gefrustreerd raken en vervelend gedrag gaan vertonen.

Op internet is er van elk ras ruim voldoende informatie te vinden. Bovendien zijn er websites waar alle hondenrassen en hun kenmerken op een rij gezet zijn. Dit is een erg praktisch naslagwerk bij het maken van een keuze.

Ben je van een bepaald ras gecharmeerd maar weet je er eigenlijk niet veel van, dan is het ook een goed idee om boeken aan te schaffen.

Een hondenfokker kiezen

Naast de voorkeur voor een hondenras heeft ook de keuze van een hondenfokker invloed. Behalve een fijne huisvriend wil je natuurlijk ook een gezonde hond. Indien mogelijk is het een goed idee om navraag te doen bij mensen die ervaring hebben met hondenfokkers van het ras dat je wilt kopen.

Er zijn veel specifieke Facebook groepen waar je jezelf bij aan kunt sluiten voor informatie.

Zorg ervoor dat je een registratiebewijs en vaccinatiebewijs van de pup krijgt te zien en stel vooral veel vragen aan de fokker. Op die manier ontdek je snel of de fokker de nodige kennis heeft.

Comments are closed.