Over ons

Welkom op onze website! Hier zullen wij artikels publiceren die alles te maken hebben met hondenverzorging. In Nederland is de hond het meest gehouden en populairste huisdier, dus het is voor hondenbezitters of bezitters in spé aan te raden deze informatie goed door te lezen om zo goed voorbereid te zijn op de komst van hun geliefde viervoeter. Zo behandelen wij op onze website onderwerpen als:

Hondenfokkers

De achtergrond en afkomst van je hond is zeer belangrijk om goed uit te zoeken, om bepaalde karaktereigenschappen en hun voorkeuren te weten. Dit speelt een zeer grote rol in hun verzorging. Zo zijn bepaalde hondenrassen sociaal en zijn zij niet graag alleen (handig om te weten als je overdag aan het werk bent bijvoorbeeld) maar zijn er ook honden die juist niet samen kunnen met andere huisdieren of zelfs andere mensen. Zorg ervoor dat je je hond altijd bij een gecertificeerde hondenfokker koopt waar de stamboom bekend is, om nare verrassingen in de opvoeding later te voorkomen.

Voeding

Net als bij ieder ander dier is de juiste voeding erg belangrijk om voor de gezondheid van je hond te zorgen. Er zijn verschillende soorten hondenbrokken op de markt te krijgen, laat je door een dierenarts informeren welke soort het beste bij jouw hondenras past. Ook de leeftijd is belangrijk, zo hebben jonge honden vaak nog extra voedende hondenbrokken nodig om ze in hun groei te voorzien.

Veiligheid

Het is goed om te weten dat honden vaak nog een wilde kant hebben die maar moeilijk af te leren is. Omdat het altijd dieren zullen blijven is het zeker aan te raden om in het begin een cursus met je hond te volgen om hun gedrag te begrijpen en onveilige situaties op straat of met onbekenden te voorkomen. Wij behandelen welke cursussen aan te raden zijn, maar ook welke niet nodig zijn.

Comments are closed.